Απλές οικογένειες δοκιμάζουν το αυτόνομο Volvo XC90

Απλές οικογένειες δοκιμάζουν το αυτόνομο Volvo XC90

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε το πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα «Drive Me», στο πλαίσιο των δοκιμών του συστήματος αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες.

Τον Ιανουάριο του 2017, δόθηκε στην οικογένεια Hain από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας το πρώτο XC90, με σκοπό το εξελιγμένο σύστημα autopilot να δοκιμαστεί από απλούς ανθρώπους. Η οικογένεια χρησιμοποιεί καθημερινά το SUV, το οποίο μπορεί να κινείται χωρίς τη συνδρομή οδηγού σε όλες τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια, μέρος στο πρόγραμμα «Drive Me» έλαβε και η οικογένεια Simonovskis, με τη Volvo να παραδίδει στους γονείς το δεύτερο αυτόνομο XC90. Το επόμενο διάστημα, πελάτες της εταιρείας και απλοί πολίτες που θα επιλεγούν από την εταιρεία – 100 στο σύνολο – θα παραλάβουν τα αντίστοιχης τεχνολογίας οχήματα.

Στόχος των μηχανικών της Volvo και της επιστημονικής ομάδας, είναι να συγκεντρώσουν στοιχεία και να τελειοποιήσουν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία παραχωρεί τα δοκιμαστικά πρωτότυπα σε μη επαγγελματίες δοκιμαστές οδηγούς για καθημερινή χρήση. Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει στη σουηδική μάρκα να προσαρμόσει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες ενός μέσου ανθρώπου, πριν από την ευρεία διάθεση των μελλοντικών οχημάτων με ορίζοντα το 2021.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του νέου XC90


Πηγή
Ρεπορτάζ: zougla.gr