Αρχαία και Μαθηματικά Κατεύθυνσης 2018 | Σχολιασμός των θεμάτων

Αρχαία και Μαθηματικά Κατεύθυνσης 2018 | Σχολιασμός των θεμάτων

Δεύτερη ημέρα Πανελληνίων σήμερα, με τους μαθητές να εξετάζονται σε μαθήματα κατεύθυνσης και πιο συγκεκριμένα, στα Αρχαία και τα Μαθηματικά.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, με τα θέματα των δύο μαθημάτων να αναρτώνται στο επίσημο site του Υπουργείου Παιδείας, λίγο μετά τις 10:00. Μπορείτε βέβαια, να τα δείτε αναλυτικά και στο Neopolis.gr, το οποίο παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις των φετινών εξετάσεων και σας μεταφέρει έγκαιρα κι έγκυρα το σχετικό κλίμα.

Σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς, ακολουθεί ένας πρώτος σχολιασμός των σημερινών θεμάτων:

Αναφορικά με τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών θα μπορούσαν να γίνουν οι εξής επισημάνσεις:

α) Στο διδαγμένο κείμενο δόθηκε απόσπασμα από την Πολιτεία του Πλάτωνα. Τα ζητούμενα υπήρξαν αρκετά κατανοητά και αντιμετωπίσιμα ακόμη και από τους μέτριους μαθητές. Καινοτομία αποτελεί το θέμα Β3 (εισαγωγή) το οποίο ήταν αντιστοίχιση.

β) Στο αδίδακτο κείμενο από την άλλη μεριά δόθηκε χωρίο από τη ρητορική του Αριστοτέλη, γεγονός που δημιουργεί κάποιες εύλογες δυσκολίες αναφορικά με την απόδοση του περιεχομένου του στη νέα ελληνική, αλλά τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα κινήθηκαν στη λογική των προηγούμενων ετών χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Όσον αφορά τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης:

Τα θέματα κρίνονται απαιτητικά ως προς τις πράξεις τους χωρίς ωστόσο τις καινοτομίες και τις δυσκολίες της προηγούμενης χρονιάς. Η ροή της επίλυσης για τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους είναι ανεμπόδιστη στα τρία πρώτα ζητήματα, ενώ το τέταρτο ζήτημα κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

 

The post Αρχαία και Μαθηματικά Κατεύθυνσης 2018 | Σχολιασμός των θεμάτων appeared first on Neopolis.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Neopolis Team