Αυτές είναι οι 10 χειρότερες αποφάσεις που παίρνεις καθημερινά!

Αυτές είναι οι 10 χειρότερες αποφάσεις που παίρνεις καθημερινά!

11/04/2018

Και θα πρέπει να τις αλλάξεις πολύ σύντομα…

Όλοι μας καθημερινά έχουμε να διαχειριστούμε τόσες πολλές καταστάσεις και να λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις που είναι πολύ πιθανό σε κάποια φάση ο εγκέφαλός μας να «κρασάρει»… Και κάπου εκεί, ίσως να μην είμαστε σε θέση να σκεφτούμε τι είναι σωστότερο να κάνουμε και να προβούμε στις αντίστοιχες ενέργειες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν είσαι αρκετά έξυπνος, απλά μάλλον δεν είχες αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου, για να σκεφτείς και να αποφασίσεις.

Ποιες είναι, όμως, οι χειρότερες αποφάσεις που παίρνεις καθημερινά, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις;

1. Ξεκινάς πάντα από τα πιο εύκολα: Πρέπει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο! Ξεκίνα, λοιπόν, από όλες τις δύσκολες δουλειές που έχεις να κάνεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει στη συνέχεια.

2. Τσεκάρεις συνέχεια τα e-mail σου: Σίγουρα ο χαρακτηριστικός ήχος των ειδοποιήσεων που ακούγεται κάθε τόσο είναι δελεαστικός, όμως θα πρέπει να αντισταθείς. Και επειδή είναι είναι πάρα πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς σε πολλά διαφορετικά πράγματα την ίδια στιγμή, το μόνο που θα καταφέρεις στο τέλος είναι να μην μπορέσεις να είσαι πουθενά αποδοτικός, αφού θα αποσπάται διαρκώς η προσοχή σου.

3. Έχεις το κινητό σου δίπλα σου, όταν δουλεύεις.

4. Κάνεις καθιστική ζωή, αφού είσαι όλη μέρα στο γραφείο.

5. Κοιτάς για πολλές ώρες συνεχόμενα την οθόνη του υπολογιστή σου.

6. Ακούς μουσική, ενώ δουλεύεις: Όσο παραγωγικός και να αισθάνεσαι, όταν η δουλειά σου συνοδεύεται από την αγαπημένη σου μουσική, στην πραγματικότητα δεν είσαι. Είναι, λοιπόν, καλύτερα να ακούς μουσική 10 – 15 λεπτά πριν ξεκινήσεις να δουλεύεις, για να σου ανέβει η διάθεση και να χαλαρώσεις.

7. Επιλέγεις τροφές που θεωρούνται υγιεινές, ενώ δεν είναι.

8. Χρησιμοποιείς τα social media με παθητικό τρόπο: Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν δύο τρόποι για να χρησιμοποιεί κανείς τα social media, ο ενεργητικός και ο παθητικός. Ο ενεργητικός είναι όταν για παράδειγμα θα μπεις στη διαδικασία να κάνεις update στα status σου, αλλά και να σχολιάσεις τις φωτογραφίες των φίλων σου, ενώ αντίθετα ο παθητικός είναι όταν θα πάρεις μόνο πληροφορίες από αυτά, χωρίς να υπάρχει κάποια αλληλεπίδραση.

9. Μετατρέπεις μια απλή διαφωνία με τον σύντροφό σου σε καβγά.

10. Μένεις ξύπνιος μέχρι αργά.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Konstantina Papaspirou