Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κάνεις ποδήλατο συχνότερα!

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κάνεις ποδήλατο συχνότερα!

Από neolaia.gr Team 16 Ιουλίου 2017

Έρευνα αποκάλυψε την «σκοτεινή» πλευρά της ποδηλασίας!

Το ποδήλατο είναι γνωστό ως μια από τις πιο ευχάριστες και εύκολες ασκησεις που μπορεί να κάνει κανείς για να είναι υγιής. Βελτιώνει το μυοσκελετικό και το καρδιοαναπνευστικό του σύστημα, βοηθά την κακή ψυχολογία, καταπολεμά τις αυπνίες και συνεισφέρει στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με δυο νέες μελέτες, η ποδηλασία που διαρκεί μισή ώρα κάθε μέρα μειώνει αρκετά τον κίνδυνο εμφράγματος και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και το σάκχαρο.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς ισχύουν ακόμη και για κάποιον που άρχισε να κάνει ποδήλατο στα 50 ή στα 60 του.

Στην πρώτη μελέτη, οι επιστήμονες από την Δανία παρακολούθησαν για 20 χρόνια την υγεία 45.000 πολιτών, ηλικίας 50-65 ετών. Εκεί, παρατήρησαν πως όσοι έκαναν κάθε μέρα ποδήλατο είχαν μέχρι και 18% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα.

Ακόμη, όσοι άρχισαν να κάνουν ποδήλατο κατά την πρώτη πενταετία της μελέτης είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσοουν κάποιο καρδιακό πρόβλημα, σε σύγκριση με όσους δε ξεκίνησαν ποτέ το ποδήλατο.Πηγή
Ρεπορτάζ : neolaia.gr Team

Related Post