Είναι (σχεδόν) επίσημο | Έτσι θα είναι το καινούριο iPhone 8!

Είναι (σχεδόν) επίσημο | Έτσι θα είναι το καινούριο iPhone 8!

Κανείς δεν ξέρει αν οι διαρροές των τελευταίων ημερών, είναι πράγματι διαρροές ή αν η Apple έχει κάποια συγκεκριμένη στρατηγική με το να αποκαλύψει χαρακτηριστικά του νέου της μοντέλου.

Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως, έχει δοθεί πια μια ξεκάθαρη εικόνα του νέου iPhone 8 που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο. Φρόντισαν για αυτό οι προγραμματιστές ανά τον κόσμο, οι οποίοι «διάβασαν» τις γραμμές κώδικα που διέρρευσαν κι έβγαλαν αρκετά λαβράκια!

I can confirm reports that HomePod’s firmware reveals the existence of upcoming iPhone’s infra-red face unlock in BiometricKit and elsewhere pic.twitter.com/yLsgCx7OTZ

— Steve T-S (@stroughtonsmith) July 31, 2017

Και μπορεί να είχαμε ήδη προετοιμαστεί για 3 διαφορετικές εκδοχές της νέας συσκευής, ωστόσο αυτή η φήμη επιβεβαιώθηκε κι επίσημα (;). Όπως και η φήμη πως η οθόνη του νέου iPhone θα καλύπτει ολόκληρη την μπροστά όψη της συσκευής. Να, όπως φαίνεται και στο σχέδιο που διέρρευσε μέσα στις γραμμές κώδικα:

This was my reaction when I found the D22 glyph in the firmware. @bcmn96 was the first one to see it haha pic.twitter.com/xKOFxLnjPp

— Guilherme Rambo (@_inside) August 2, 2017

Ο ανανεωμένος σχεδιασμός

Ήταν αναμενόμενο η Apple να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές της συσκευής της. Άλλωστε, έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η εταιρεία του πάντα πρωτοπόρου Steve Jobs, κατάφερε να μας εκπλήξει. Για την ακρίβεια από τον θάνατο του σπουδαίου ιδρυτή του τεχνολογικού κολοσσού…

Ο σχεδιασμός λοιπόν, είναι το πρώτο στοίχημα της εταιρείας η οποία επένδυσε σε μία εντελώς ανανεωμένη εκδοχή, με οθόνη που καλύπτει ολόκληρη την μπροστά όψη του iPhone 8. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Σίγουρα αυτά που είδατε δεν αφορούν την πραγματική συσκευή αλλά ένα απλό dummy. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ωστόσο, τα dummies ανταποκρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα, καθώς τα χρησιμοποιούν εταιρείες που κατασκευάζουν αξεσουάρ για τις εν λόγω συσκευές (θήκες κλπ), με σκοπό να κυκλοφορήσουν στην αγορά από την πρώτη κιόλας ημέρα πώλησης.

Τι γίνεται με το Touch ID;

Όπως καταλαβαίνουμε, το home button που έγραψε ιστορία στις συσκευές της Apple, περνά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας δίνοντας τη θέση του σε ένα 100% εικονικό κουμπί έναρξης. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνουν όλες οι διαρροές μέχρι στιγμής.

Αν κάτι τέτοιο ισχύει όμως, τα ερωτήματα στρέφονται στο Touch ID. Κι αυτό διότι μέχρι σήμερα, το home button χρησίμευε κι ως ανιχνευτής δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ισχύει λοιπόν, πως η Apple στρέφεται σε διαφορετικές τεχνολογίες για τον έλεγχο ταυτότητας του ιδιοκτήτη των συσκευών της;

Βέβαια, σύμφωνα με φωτογραφία που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες από το εργοστάσιο της Foxconn, βλέπουμε πως στο πίσω καπάκι του iPhone 8 και κάτω από το λογότυπο της εταιρείας, υπάρχει θέση για αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (;):

Οι βελτιώσεις στην κάμερα και η αναγνώριση προσώπου

Στον κώδικα που διέρρευσε γίνεται αναφορά σε χαρακτηριστικά όπως η «smartcam», που φαίνεται να είναι τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύσει τις λεπτομέρειες μιας εικόνας και να αλλάξει τις ρυθμίσεις προκείμενου να τις αξιοποιήσει στο έπακρο.

Οι κάμερες φαίνεται να έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες βάθους που επιτρέπουν στο τηλέφωνο να αποτυπώσει πολύ πιο σωστά τον χώρο. Μπορεί επίσης να εντοπίσει πρόσωπα, σύμφωνα με τον κώδικα. Το εντυπωσιακό είναι πως το λογισμικό καταλαβαίνει όχι μόνο πού βρίσκονται, αλλά και τι κάνουν.

Τα αρχεία που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν ότι η Apple έχει ενεργοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στο iPhone 8. Εκτός του ότι επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους με το πρόσωπό τους, η αναγνώριση προσώπου φαίνεται να είναι διαθέσιμη και για τους προγραμματιστές.

Αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι το τηλέφωνο θα μπορεί να εμφανίζει διαφορετικές πληροφορίες, ανάλογο με το ποιος το χρησιμοποιεί ή για παράδειγμα, τα παιχνίδια θα μπορούσαν να απαιτούν από τον χρήστη τους να κάνει κάποια συγκεκριμένη κίνηση με το πρόσωπό του, ώστε να ξεκλειδώσουν.

Τέλος, σύμφωνα με το Bloomberg, το iPhone 8 θα έχει:

OLED οθόνη

Οθόνη που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την εμπρόσθια επιφάνεια της συσκευής

Οθόνη που είναι μεγαλύτερη του iPhone 7 Plus

Μέγεθος συσκευής που είναι σχεδόν όσο του iPhone 7

Home button είναι ενσωματωμένο στην οθόνη

Ενσωμάτωση του Touch ID στην οθόνη η οποία αποτελεί μία «τεχνική πρόκληση»

Περιμετρικό σασί από ανοξείδωτο ατσάλι (stainless steel)

Οπίσθια dual-camera είναι σε κάθετη διάταξη

Εμπρόσθια FaceTime κάμερα που αναβαθμίζεται σε dual-lens

Μένει να δούμε, τι από τα παραπάνω θα επιβεβαιωθεί κατά την παρουσίαση της νέας συσκευής!

 

The post Είναι (σχεδόν) επίσημο | Έτσι θα είναι το καινούριο iPhone 8! appeared first on Neopolis.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Neopolis Team