Είναι 8 ετών, είναι ιδιοφυΐα και πέρασε στο Πανεπιστήμιο!

Είναι 8 ετών, είναι ιδιοφυΐα και πέρασε στο Πανεπιστήμιο!

Όταν διαβάζεις τέτοιες ειδήσεις, αισθάνεσαι μικρός, πολύ μικρός. Μόνο σε εμάς συμβαίνει αυτό;

Ένα παιδί ηλικίας μόλις 8 ετών με καταγωγή από το Βέλγιο, είναι ένας σύγχρονος Αινστάιν, αφού κατάφερε να τελειώσει όλες τις τάξεις του σχολείου σε διάστημα 18 μηνών και να περάσει στο Πανεπιστήμιο, γράφοντας ιστορία.

Ο Λορέν Σιμόν κατάφερε να πετύχει σε ένα χρόνο αυτό που τα υπόλοιπα παιδιά χρειάζονται έξι χρόνια, δηλαδή.

Σύμφωνα με μέτρηση του δείκτη ευφυίας του Λορέν, ο δείκτης χτύπησε ‘κόκκινο΄, αφού ξεπέρασε το μέσο όρο που είναι οι 100 μονάδες με 45 επιπλέον.

Ο μικρός μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή και μεταξύ άλλων ανέφερε πως το όνειρό του είναι να γίνει χειρούργος ή αστροναύτης, αλλά είναι έτοιμος να συμβιβαστεί και με την Πληροφορική. Με ό,τι και να ασχοληθεί, σίγουρα τον περιμένει ένα λαμπρό μέλλον και γιατί όχι, μπορεί να φανεί χρήσιμος και για την ίδια την ανθρωπότητα.

Ο περήφανος πατέρας του Λορέν, δήλωσε σε βελγικά μέσα ενημέρωσης πως τα μαθηματικά είναι το αγαπημένου μάθημα του μικρού, κυρίως γιατί διαθέτουν αρκετούς σύνθετους και διαφορετικούς τομείς όπως η άλγεβρα, η γεωμετρία και η στατιστική, και πως θα αφήσουν το ίδιο το παιδί τους να διαλέξει εκείνο το δρόμο του.

Προς το παρόν το πρόγραμμα του έχει καλοκαιρινές διακοπές, ώστε να είναι έτοιμος για το Πανεπιστήμιο.

Να σημειωθεί πως ο Λορέν δέχτηκε και bullying από τους συμμαθητές του, οι οποίοι συνήθιζαν να τον κοροϊδεύουν για την ευφυϊα του στα Μαθηματικά και τη συνεχή μελέτη του όσο εκείνοι έπαιζαν.

 

The post Είναι 8 ετών, είναι ιδιοφυΐα και πέρασε στο Πανεπιστήμιο! appeared first on Neopolis.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Neopolis Team