Εσύ, τι θα προτιμούσες; Ένα χρόνο στη φυλακή ή να παντρευτείς την/τον πρώην σου;

Εσύ, τι θα προτιμούσες; Ένα χρόνο στη φυλακή ή να παντρευτείς την/τον πρώην σου;

Αποφάσισα να ρωτήσω όλους τους εργαζόμενους του κτιρίου τη γνώμη τους…

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες λέει ο λαός, αλλά και το να γυρίσεις σε μια πρώην σχέση σου για κάποιους φαντάζει σαν πιο βαριά τιμωρία ακόμα και από τη φυλακή! Ρώτησα όλους τους εργαζόμενους (ή μάλλον όσους βρήκα!) στο κτίριο τι θα επέλεγαν αν αύριο το πρωί είχαν αυτό το δίλλημα. Φυλακή ή πρώην; Ιδού το ερώτημα…

Εγώ αν βρισκόμουν σε μια τέτοια κατάσταση θα ομολογούσα ακόμα και ανεξιχνίαστους φόνους! Ένας χρόνος φυλακή είναι πολύ λίγος μπροστά στην πρώην μου. Άσε που μου χουν πει ότι η φυλακή δεν είναι όπως στις ταινίες. Για να δούμε, όμως, τι απάντησαν οι συνάδελφοι…

«Έναν χρόνο φυλακή και χαλαρά» είπε η Αγγελική ενώ και η Αντιγόνη έκανε την ίδια επιλογή καθώς, όπως είπε, έχει και κονέ στη φυλακή και θα περνούσε «ζωή και κότα».
«Τον πρώην. Θέλει και ρώτημα; Έχω παιδιά να μεγαλώσω. Τον άντρα μου μπορεί να τον αφήσω, τα παιδιά μου όχι», είπε Ελένη. Και παρόλο που η Βάσω μοιράζεται το ίδιο γραφείο με την Ελένη δε θα έλεγα το ίδιο και για τις απόψει μιας και εκείνη μού απάντησε: «Φυλακή φυσικά με μπόλικα βιβλία. Μόνο τα παιδιά μου θα σκεφτόμουν που τώρα βέβαια έχουν μεγαλώσει πια και δεν μου δίνουν τόση σημασία».

Ο Πάνος και ο Θοδωρής από το εμπορικό τμήμα διαλέγουν φυλακή χωρίς πολλά πολλά και όταν τους είπα ότι μπορούν να διαλέξουν και την πρώην τους η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Αυτή κι αν είναι φυλακή».

«Δεν πληρώνομαι για να κάνω σχόλια αλλά είναι πανεύκολο. Θα παντρευτώ την πρώην μου» δήλωσε ο Αλέξανδρος και ο Κωνσταντίνος συμφώνησε αμέσως και συμπλήρωσε ότι δε βρίσκει κανένα λόγο να πάει στη φυλακή, αν μπορεί να την αποφύγει με οποιονδήποτε τρόπο. Ο Δημήτρης είναι πιο ύπουλος. Θα ενοχοποιούσε την πρώνη του για να μπει αυτή μέσα κι όταν τον ρώτησα πως θα το κατάφερνε αυτό απάντησε ψύχραιμα ότι έχει τον τρόπο του. Ο άντρας της Ιουλίας πρέπει να γνωρίζει ότι θα τον παρατούσε για τον πρώην της μπροστά στην προοπτική της φυλακής. Βέβαια, είναι μητέρα, όποτε δικαιολογείται. Η Έλβη σαν κλασική γυναίκα απαντάει αρχικά φυλακή αλλά αυτό ισχύει μόνο για τον πρώην. Τον νυν θα τον παντρευόταν. (Ναι, υπάρχει άντρας που θα πάρει την αρχισυντάκτριά μας.)

«Έναν χρόνο φυλακή αδερφέ» απάντησε ο Νίκος από το τεχνικό τμήμα και η γνώμη του έχει άλλη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι τον κόβω για 30 χρόνια παντρεμένο.

Στον 4ο όροφο βρίσκεται η εφημερίδα του Sportime. Εκεί σύσσωμοι συμφώνησαν ότι η επιλογή ήταν απλή: Πρώην!

«Είμαι εκ πεποιθήσεως μονογαμικός αλλά δε φοβάμαι και την φυλακή, που μπορώ να μπω έτσι κι αλλιώς για οποιονδήποτε λόγο» είπε με ηρεμία ο Π. Απτόητος συνέχισα να ρωτάω τους υπόλοιπους αθλητικογράφους της εφημερίδας. «Εννοείται γάμο με την πρώην, δεν θα μπω φυλακή για κανέναν λόγο» είπαν με ένα στόμα και μια φωνή ο Γιάννης και ο Αλέκος και συμπλήρωσαν ότι στη φυλακή μπορεί να σου συμβούν περίεργα πράγματα. Και ο Στέλιος την πρώην του επέλεξε. Μάλλον για να μη χάσει τη δουλειά του στο Sportime, μπαίνοντας στη φυλακή.

Ουδέτερη απάντηση έδωσε ο κύριος Θανάσης από το Nickelodeon, ο οποίος αν και έχει μεγάλη εμπειρία απάντησε με ένα λακωνικό «Δε ξέρω, δεν απαντώ» που θύμισε εκλογική δημοσκόπηση.

«Δεν σου έχω πει να μην ανεβαίνεις πάνω από τον 4ο όροφο; Είναι ψηλά! Φυλακή θα διάλεγα φυσικά», είπε ο κύριος Νίκος και ένιωσα μια κάποια απειλή ότι μπορεί να… προσγειωθώ κατευθείαν στο ισόγειο! Ο Ιάκωβος διαλέγει με πόνο ψυχής την πρώην, επειδή δε μπορεί να αφήσει την δουλειά στο Rise ενώ ο Θανάσης από την ροή απάντησε και εκείνος το ίδιο χωρίς σκέψη.

«Φυλακή δεν πάω αλλά ούτε παντρεύομαι τον πρώην μου. Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει;» διερωτήθηκε η ραδιοφωνική παραγωγός του Music, Άντζυ, που με νάζι ψάχνει να βρει μια μεσοβέζικη λύση. (Τώρα που το σκέφτομαι, Άντζυ μου, υπάρχει το ενδιάμεσο!  Ένας χρόνος φυλακή στο ίδιο κελί με τον πρώην σου!)

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

22 άτομα απάντησαν στο σύνολο και το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο κοντινό απ’ όσο περίμενα. Φαίνεται πως το δίλημμα πέτυχε τον σκοπό του, καθώς δίχασε τους εργαζόμενους.

Ένας χρόνος φυλακή : 40,9%

Γάμος με την/τον πρώην : 45,5 %

Ουδέτερη στάση : 13,6%

Οι πρώην νίκησαν την φυλακή έστω και με απόσταση αναπνοής. Εσύ, με την παρέα σου τι θα διαλέγατε;


Πηγή
Ρεπορτάζ : Elvi Michailidou