Ζητήσαμε από φοιτητές να τυπώσουν στιγμές τους κι αυτό ήταν το αποτέλεσμα!

Ζητήσαμε από φοιτητές να τυπώσουν στιγμές τους κι αυτό ήταν το αποτέλεσμα!

 

Για ένα πράγμα μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι εμείς οι φοιτητές: μας αρέσει να απαθανατίζουμε κάθε μας ευχάριστη κι ενδιαφέρουσα στιγμή,σε φωτογραφίες και βίντεο και να τις μοιραζόμαστε ανηλεώς στα social media! Αν τώρα, λάβουμε υπόψη μας και την τρέλα που έχουμε για κάθε νέο gadget που κυκλοφορεί, τότε γρήγορα καταλαβαίνει κανείς πως ο νέος φορητός εκτυπωτής Sprocket της HP, θα εξελιχθεί στο νέο μας …κόλλημα!

Δεν είναι οτι το λέμε μόνο εμείς που έπεσε στα χέρια μας αυτός ο «θησαυρός» κι οκ, βρήκαμε ευκαιρία να αφήσουμε τη δουλειά για να …παίξουμε. Συμφώνησε και με το παραπάνω όλος ο φοιτητόκοσμος που συναντήσαμε σε σχολές, αναγνωστήρια και κυλικεία, δείχνοντας έμπρακτα τον ενθουσιασμό του:

Ανά καιρούς, σίγουρα έχεις αισθανθεί κι εσύ μια κάποια νοσταλγία για τις παλιές, τυπωμένες φωτογραφίες, έτσι δεν είναι; Δε λέω, ωραίες οι ψηφιακές, full γρήγορες και πιο οικονομικές, αλλά το χαρτί είναι αλλιώς. Πιο απτό, πιο πραγματικό, πιο …στυλάτο, βρε αδερφέ!

Να λοιπόν, που ήρθε ο Sprocket και πηγαίνει τη φάση των instant photos σε άλλο επίπεδο! Ναι, μπορείς να τυπώσεις οποιαδήποτε φωτογραφία σου όπου κι αν βρίσκεσαι, όποτε κι αν σου έρθει η όρεξη, μα πάνω απ’ όλα, μπορείς να δεις εκ των προτέρων τι είναι αυτό που θα αποτυπωθεί στο χαρτί. Αυτή άλλωστε, είναι και η μεγάλη του καινοτομία. Αρκεί να μην ξεχάσεις να τον βάλεις στην τσάντα σου ή ακόμη και στην τσέπη σου. Το μέγεθος του άλλωστε (περίπου όσο ένα κινητό) το επιτρέπει άνετα.

Κι όμως, θα φτάσουν τα χρόνια που αυτός ο «φοιτητοκαφές» στα διαλείμματα, θα αποτελεί αξία ανεκτίμητη…

Όπως έγραψα και παραπάνω ωστόσο, το θέμα δεν είναι να το λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι φοιτητές. Κάπως έτσι, σκάσαμε μύτη στα Πανεπιστήμια της πρωτεύουσας με σκοπό να παίξουμε το πιο απλό παιχνίδι:

– Έχεις bluetooth;

– Έχω bluetooth.

– Έχεις το HP Sprocket App;

– (σκάλωμα)

Παίρνουμε το κινητό τους απ’ τα χέρια, μπαίνουμε σε App Store και Play Store και κατεβάζαμε επί τόπου την εφαρμογή (να ‘ναι καλά το WiFi του Πανεπιστημίου). Το customizing ξεκίνησε και οι εκτυπώσεις …πήραν φωτιά!

Κάθε έτος άλλωστε, οφείλει να ξεκινά από με την καθιερωμένη …φοιτητοσέλφι!

Το κορυφαίο είναι πως μέσα από την εφαρμογή μπορείς όχι μόνο να δεις τι θα τυπώσεις, αλλά και να δημιουργήσεις πάνω στις φωτογραφίες σου. Να επιλέξεις πλαίσια, να βάλεις stickers και το καλύτερο, να γράψεις το δικό σου «quote». Αποθήκευση, εκτύπωση και …φύγαμε!

Φοιτητής και καφές. Αυτός ο πλατωνικός έρωτας…

Όπως λέει κι ένας μεγάλος ποιητής της εποχής (βλ. Υποχθόνιος) «γρασίδι… χαλαρώνω»!

Λένε πως τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα της ζωής μας. Δεν είναι κρίμα λοιπόν, αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές να τις «φυλακίσεις» πίσω από μια ψηφιακή οθόνη; Ένα ημερολόγιο με τυπωμένες τις καλύτερες στιγμές της φοιτητικής σου ζωής, είναι σίγουρα πιο ζωντανό και συναισθηματικό.

What happens in Skiathos, stays in Skiathos (ή μήπως όχι;)

Μάνα, πήρα πτυχίο! Κι αν δε με πιστεύεις, ορίστε η απόδειξη…

Και στην τελική; Τι σου είναι οι σπουδές, αν όχι 4(+) διασκεδαστικά και παιχνιδιάρικα χρόνια με την καλύτερη παρέα;

Κάθε εποχή και κάθε γενιά, έχει τα δικά της ιδανικά. Έτσι και το tichu, το «ιερό» παιχνίδι των απανταχού φοιτητών!

Πόσο μάλλον, ένας τοίχος στο δωμάτιό σου, με φωτογραφίες από τα πρώτα σου ξενύχτια στη βιβλιοθήκη, από τις καλύτερες νυχτερινές εξόδους, τα διαλείμματα στη σχολή κι ό,τι άλλο, τραβάει η όρεξή σου! Εμείς στο γραφείο πάντως, αυτό κάναμε και δηλώνουμε αν μη τι άλλο, περήφανοι για το δημιούργημά μας:

Και το καλύτερο; Οι φωτογραφίες που τυπώνεις, γίνονται και αυτοκόλλητα. Τέλειο; Για αυτό άλλωστε, εγγυώμαστε πως θα …κολλήσεις!

 

The post Ζητήσαμε από φοιτητές να τυπώσουν στιγμές τους κι αυτό ήταν το αποτέλεσμα! appeared first on Neopolis.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Notis Koutsoukos

Related Post