Κάνεις ανακύκλωση σε μετρό και τραμ; Μάθε τι δώρα θα κερδίζεις!

Κάνεις ανακύκλωση σε μετρό και τραμ; Μάθε τι δώρα θα κερδίζεις!

Από σήμερα το επιβατικό κοινό θα μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια ανακύκλωσης στους ειδικούς χώρους που θα προστεθούν σε συγκεκριμένους σταθμούς, χάρη στη συνεργασία της ΣΤΑ.ΣΥ και του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Το νέο πρόγραμμα έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς για τα οφέλη της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στους σταθμούς του μετρό «Δάφνη» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» θα τοποθετηθούν τα λεγόμενα “Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης”, ενώ αντίστοιχα το ίδιο θα συμβεί και στάση “Αγία Φωτεινή” του τραμ.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δύο χρόνια, ενώ οι επιβάτες που θα ανακυκλώνουν συσκευασίες από πλαστικό, μέταλλο και γυαλί θα έχουν ανταποδοτικό αντίτιμο.

Το ανταποδοτικό αντίτιμο, το οποίο είναι 0,03 ευρώ ανά συσκευασία, παρέχει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» στα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης για τις συλλεγόμενες συσκευασίες στους επιβάτες και τους πολίτες, και προορίζεται είτε για δωρεάν αγορές τους σε συνεργαζόμενα καταστήματα είτε για την ενίσχυση ενός εξαιρετικά σημαντικού κοινωνικού σκοπού παροχής καθημερινών«Γευμάτων Αγάπης» από τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω της ανακύκλωσης στα “Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” να κερδίζουν κάθε μήνα:

  • 10 δωρεάν προσωποποιημένες μηνιαίες κάρτες ATH.ENA CARD
  • 100 δωρεάν ενιαία εισιτήρια (διάρκειας 90 λεπτών)

Η δράση για τη προστασία του περιβάλλοντος είναι πραγματικά αξιέπαινη, αλλά μας έχει γεννηθεί μια απορία. Γιατί να μη λάβει χώρα στους σταθμούς του μετρό που η επιβατική κίνηση είναι στο μέγιστο, οπότε και περισσότερη ενημέρωση θα είχαν οι επιβάτες και μεγαλύτερη ανακύκλωση;

The post Κάνεις ανακύκλωση σε μετρό και τραμ; Μάθε τι δώρα θα κερδίζεις! appeared first on Neopolis.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Neopolis Team