«Καινούργιο κόκκινο» στο θέατρο Τζένη Καρέζη

«Καινούργιο κόκκινο» στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του κύκλου παραστάσεων  «Μαουτχάουζεν», «Μίκης Θεοδωράκης-Ποιος τη Ζωή μου» και «Θάνος Μικρούτσικος-Νίκος  Καββαδίας: Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», ο Θέμης Μουμουλίδης εγκαινιάζει με το «Καινούργιο κόκκινο» μια δεύτερη τριλογία, αφιερωμένη σε τρία εμβληματικά ζευγάρια: Τζένη και Μακήθ, Καρυωτάκης και Πολυδούρη, Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Το έργο ανεβαίνει, από τις 15 Ιανουαρίου, στο θέατρο Τζένη Καρέζη για δέκα μόνο παραστάσεις. 

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, κυρίαρχη σύγχρονη εκπρόσωπος του κοινωνικού-πολιτικού τραγουδιού, συναντιέται έξι χρόνια μετά το πολιτικό καμπαρέ  «Βερολίνο-Παρίσι» με τον Θέμη Μουμουλίδη, σε ένα νέο  εγχείρημα. Υποδύεται την Τζένη και ερμηνεύει με τον μοναδικό της τρόπο μερικά από τα σημαντικότερα, ελληνικά και ξένα, τραγούδια του 20ου αιώνα.

Ο Ιωάννης  Παπαζήσης, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του, στο ρόλο του Μακήθ, ενός από τους πιο εμβληματικούς ήρωες του παγκόσμιου θεάτρου.  Η ορχήστρα, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαχριστούδη στο πιάνο, αναδεικνύει μουσικές και τραγούδια που έχουν σφραγίσει μια εποχή, μέσα από ένα διαφορετικό ηχόχρωμα. 

Κεντρική Εικόνα: 

«Καινούργιο κόκκινο» στο θέατρο Τζένη Καρέζη - Κεντρική Εικόνα

Πηγή
Ρεπορτάζ : katerinatheod