Καλοκαίρι θα πει… κρύος freddo στο ποτήρι και άραγμα στο μπαλκόνι – Δες πώς θα τον φτιάξεις μόνος σου!

Καλοκαίρι θα πει… κρύος freddo στο ποτήρι και άραγμα στο μπαλκόνι – Δες πώς θα τον φτιάξεις μόνος σου!

[sponsored article]

Αγαπημένη εποχή, 9 γράμματα με πρώτο το Κ, πολλά συναισθήματα, οι καλύτερές μας αναμνήσεις… ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, τι άλλο;!

Η εποχή που περιμένουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό κάθε χρόνο να έρθει και με το που γράψει το ημερολόγιο 31 Αυγούστου, μετράμε αντίστροφα πότε θα ξανάρθει. H άφιξή της από την άλλη, σηματοδοτείται από πολλά πράγματα. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, η μέρα μεγαλώνει, τα κοντομάνικα παίρνουν θέση στην ντουλάπα, οι παραλίες γεμίζουν, το μπαλκόνι του σπιτιού γίνεται αγαπημένο στέκι κι αν συνεχίσω να σκέφτομαι, αυτή η λίστα δε θα τελειώσει ποτέ.

Σ’ αυτό που θα συμφωνήσουμε όμως όλοι, είναι ότι καταλαβαίνεις πως το καλοκαιράκι έφτασε άπαξ και βάλεις παγάκια στον καφέ σου!

Γιατί τι να την κάνεις την ηλιοθεραπεία, όταν δεν έχεις έναν καλό κρύο καφέ να σε δροσίζει; Πώς αλλιώς να σύρεις τον εαυτό σου για μάθημα ή για δουλειά, χωρίς να πιεις πρώτα το πρωινό παγωμένο καφεδάκι σου;

Ακόμα και το άραγμα στο μπαλκόνι είναι μισή απόλαυση χωρίς να έχεις ένα καλαμάκι να ρουφάς αργά τον κρύο freddo σου και να νιώθεις πως αυτή είναι η χαλάρωση που σου αξίζει…

Πραγματικά, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα και μία απάλευτη εαρινή εξεταστική δε δικαιούσαι κάτι λιγότερο από την απόλυτη χαλάρωση. Να ρεμβάζεις τη θέα από το σπίτι σου με το μυαλό σου άδειο από σκοτούρες και υποχρεώσεις κι ο μόνος ήχος που «σπάει» την ηρεμία σου, να είναι εκείνος από τα παγάκια καθώς ανακατεύεις τον καφέ σου.

Πιστεύω το ‘χεις πιάσει το νόημα…

Το μόνο που μένει τώρα, είναι να μάθεις να φτιάχνεις τον «σωστό freddo» με τα χεράκια σου.

Μην αρχίζεις τα «ωχ!». Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεσαι, ειδικά με τον νέο Nescafé AZERA Espresso, που παρασκευάζεται από εκλεκτούς κόκκους καφέ 100% Arabica για να απολαμβάνεις οποιαδήποτε στιγμή στην άνεση του σπιτιού σου, έναν πραγματικά καλό καφέ. Ναι ακριβώς, σαν αυτόν που σου ετοιμάζει ένας επαγγελματίας barista!

Κι αφού βρήκαμε το σωστό χαρμάνι που σου χαρίζει πλούσια γεύση, διακριτικό άρωμα και βελούδινη κρέμα, πάμε να δούμε το τεχνικό μέρος (πίστεψέ με, δε θα χρειαστείς καν μηχανή espresso):

Πώς να φτιάξεις freddo espresso

Σ’ ένα σέικερ ρίχνεις 60 ml ζεστό νερό με 2 κουταλιές (ή 3,5 gr) Nescafé AZERA Espresso. Προσθέτεις 2 παγάκια και χτυπάς με το μιξεράκι μέχρι να ομογενοποιηθεί ο αφρός και να πάρει αυτήν την υπέροχη βελούδινη υφή. Σε περίπτωση που επιθυμείς ζάχαρη, ανακατεύεις όσο είναι ακόμη ζεστός ο καφές για να λιώσει καλά.

Γεμίζεις ένα ποτήρι με όσα παγάκια σου κάνουν κέφι, αδειάζεις τον καφέ και… είναι έτοιμος να τον απολαύσεις!

Αν τώρα θέλεις freddo cappuccino, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις ακριβώς τα ίδια βήματα και στο τέλος να προσθέσεις αφρόγαλα.

Πώς θα φτιάξεις το σωστό αφρόγαλα για freddo cappuccino

Για να φτιάξεις το αφρόγαλα χρειάζεσαι παγωμένο φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά κι ένα δυνατό μιξεράκι ή φραπεδιέρα.

Χτυπάς για περίπου 3 λεπτά κι όταν δεις το αφρόγαλα να έχει πάρει τη χαρακτηριστική κρεμώδη όψη του, είναι έτοιμο να το ρίξεις πάνω στον καφέ σου και να απολαύσεις έναν τέλειο freddo capuccino.

 Tip: όσο πιο παγωμένο είναι το γάλα, τόσο καλύτερο θα βγει το αφρόγαλα, επομένως ρίξε 2 παγάκια προτού το χτυπήσεις!

Σου φάνηκε τόσο δύσκολο τελικά; Μια δοκιμή φτάνει για να πειστείς ότι κρύβεις κι εσύ έναν barista μέσα σου. Όχι ότι θα μπορούσες διαφορετικά δηλαδή, αφού ο νέος Nescafé AZERA αυτό έχει σαν σκοπό, να βγάλει τον barista από μέσα σου!

Και τη νέα σου ιδιότητα θα την εκτιμήσει όχι μόνο ο εαυτός σου, αλλά και όλη η παρέα που θα μαζεύεται κάθε απόγευμα για κουβέντα στο μπαλκόνι πίνοντας καφεδάκι μόνο από τα χεράκια σου! 

 

The post Καλοκαίρι θα πει… κρύος freddo στο ποτήρι και άραγμα στο μπαλκόνι – Δες πώς θα τον φτιάξεις μόνος σου! appeared first on Neopolis.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Eirini Li