Κι όμως, η Αθήνα είναι η πιο φιλόξενη πόλη στην Ευρώπη!

Κι όμως, η Αθήνα είναι η πιο φιλόξενη πόλη στην Ευρώπη!

Ένα γκάλοπ να κάνουμε τώρα στην Ερμού ρωτώντας τους Αθηναίους πολίτες αν πιστεύουν ότι η πρωτεύουσα είναι η πιο φιλόξενη ευρωπαϊκή πόλη, μάλλον οι περισσότεροι θα απαντήσουν αρνητικά.

Κατ’αρχήν μία πόλη δεν θεωρείται φιλόξενη μόνο από την συμπεριφορά των πολιτών, αλλά και απ΄το πόσο καθαρή και προσεγμένη είναι. Κι εδώ η Αθήνα κάπου τα χαλάει,δυστυχώς.

Η πρωτεύουσα έχει περισσότερο από 4,5 εκατ. τουρίστες να την επισκέπτονται κάθε χρόνο και όλα αυτά φυσικά λόγω της ιστορίας της. Άσχετα πώς την βλέπουμε εμείς οι Αθηναίοι, για τους τουρίστες κι όμως είναι η πιο φιλόξενη ευρωπαϊκή πόλη, σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ του BBC.

«Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι και φιλικοί», λέει ο Julian Williams, που μετακόμισε από το Λονδίνο στην Αθήνα το 2009.

«Η Αθήνα είναι μια “θορυβώδης” πόλη. Όποια ώρα κι αν βγεις έξω, θα δεις τις καφετέριες και τα μπαρ γεμάτα κόσμο να περνάει όμορφα», εξηγεί η Chrissy Manika, Αθηναία και ιδρύτρια του μπλόγκ Travel Passionate. «Με τους τουρίστες γύρω από την περιοχή της Πλάκας, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι διακοπές σε νησί, κυρίως την περίοδο του καλοκαιριού».

«Το να οδηγείς μέσα στην πόλη και να βλέπεις την Ακρόπολη ή τους στύλους του Ολυμπίου Διός δίπλα σου, είναι μαγευτικό. Κάθε στροφή, είναι και μια υπενθύμιση του παρελθόντος αυτής της πόλης καθώς και του χρόνου που μας απομένει σε αυτή και πώς θα τον αξιοποιήσουμε καλύτερα», λέει η Mina Agnos, ιδρύτρια της εταιρείας ξεναγήσεων Travelive.

Επιπλέον, αυτό που ενθουσιάζει τους τουρίστες κάθε φορά που επισκέπτονται την Αθήνα είναι οι συνοικιακές γειτονιές και τα μυστικά της. «Το καλύτερο φαγητό μπορείς να το βρεις στη κεντρική αγορά της Αθήνας και πολλοί επίσης δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν αμπελώνες στα περίχωρα της Αθήνας που παράγουν το καλύτερο κρασί», λέει η Katilena Alpe που μετακόμισε από το Λονδίνο στην Αθήνα πριν εννέα χρόνια.

Σε μία περίοδο με οικονομική κρίση να υπάρχει εδώ και χρόνια, είναι πραγματικά παράλογο να μην εκμεταλλευόμαστε τον τουρισμό. Η Αθήνα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις για επίσκεψη εξαιτίας του χαμηλού κόστου ζωής σε σχέση πάντα με τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

 

The post Κι όμως, η Αθήνα είναι η πιο φιλόξενη πόλη στην Ευρώπη! appeared first on Neopolis.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Neopolis Team