Λίγες Συμβουλές για να μη σου Κοστίσουν μια Περιουσία οι Καλοκαιρινές Πτήσεις

Λίγες Συμβουλές για να μη σου Κοστίσουν μια Περιουσία οι Καλοκαιρινές Πτήσεις

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Free.

Μια από τις πιο λυπηρές πραγματικότητες στη ζωή των εργαζομένων είναι ότι οι διακοπές κοστίζουν ακριβά. Δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να χαλάσεις όλον το μισθό σου, για να ξεκουραστείς. Σ’ αυτό χρειάζεται λίγη στρατηγική και σχεδιασμός, για να βρεις τις καλύτερες ευκαιρίες.

Η αγορά αεροπορικών εισιτηρίων δεν είναι ακριβής επιστήμη. Η CheapAir.com ανέλυσε 917 εκατομμύρια πτήσεις που είναι καταχωρημένες στο site της και βρήκαν ότι η απάντηση για το πότε πρέπει να αγοράσεις αεροπορικό εισιτήριο, ώστε να είναι φθηνό, είναι ότι εξαρτάται. Κατά μέσο όρο, η καλύτερη στιγμή να αγοράσεις αεροπορικό εισιτήριο το 2017 ήταν 70 μέρες νωρίτερα, δηλαδή δυο βδομάδες περισσότερο, απ’ ό,τι ήταν το 2016 (54 μέρες). Ωστόσο, η καλύτερη στιγμή ποικίλει ανάλογα με την εποχή.

Για τις φθηνότερες καλοκαιρινές πτήσεις φέτος, η Liana Corwin του site ελέγχου τιμών εισιτηρίων Hopper προτείνει να ψάξουμε τώρα για ταξίδια την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου ή μετά τα μέσα Αυγούστου, όταν θα είναι διαθέσιμες οι πιο φτηνές πτήσεις για τα περισσότερα δρομολόγια. Οι καλοκαιρινές τιμές ξεκινούν να ανεβαίνουν από την άνοιξη και φτάνουν στο ζενίθ τον Ιούνιο, όταν φτάνει καλοκαίρι και όλοι συνειδητοποιούν ότι ξέχασαν να κλείσουν εισιτήρια.

«Μη χρονοτριβείτε», συμπλήρωσε.

«Ένας καλός κανόνας για όσους ταξιδέψουν εκτός ΗΠΑ είναι ότι οι τιμές ξεκινούν να ανεβαίνουν γύρω στις 30 με 40 μέρες πριν από την πτήση. Έτσι, καλύτερα να τα κλείσεις προτού φτάσει εκείνη η ημερομηνία», είπε ο Keith Nowak του Travelocity, συμπληρώνοντας ότι, «σε μια υψηλή περίοδο ταξιδιών, όπως το καλοκαίρι, αν πρόκειται για κορυφαίους προορισμούς, όπως παραλίες ή την Ντίσνεϊλαντ, δεν είναι κακή ιδέα να ψάξεις ακόμη νωρίτερα».


VICE Video: Τα Οργανωμένα Ταξίδια στο Διάστημα Είναι οι Καλύτερες Διακοπές που Μπορείς να Κάνεις

Παρακολουθήστε όλα τα βίντεo του VICE, μέσω της νέας σελίδας VICE Video Greece στο Facebook.


Αλήθειες και πραγματικότητες για την αναζήτηση φτηνών πτήσεων

«Στο παρελθόν ίσως υπήρχε κάποια αλήθεια στη δημοφιλή συμβουλή να αγοράζεις Τρίτες», είπε ο Corwin, αλλά τώρα που οι υπάλληλοι στις αεροπορικές χρησιμοποιούν υπολογιστές για τον καθορισμό των τιμών, δεν ισχύει πια.

Ένας τρόπος που λειτουργεί, για να δεις αν οι τιμές ανεβαίνουν ή πέφτουν για τον προορισμό των ονείρων σου, είναι να γραφτείς σε ειδοποιήσεις εισιτηρίων μέσω email σε site όπως τα Kayak, Google Flights και Momondo. Παρόμοιες υπηρεσίες προσφέρουν τα Αirfarewatchdog και Skyscanner. Κάνε απλώς μια έρευνα σε αυτά τα site για τις επιθυμητές ημερομηνίες και δρομολόγια και ύστερα επίλεξε να ειδοποιείσαι μέσω email για τυχόν πτώση τιμών. Να ένα παράδειγμα από το Google Fligths:

Η λειτουργία του Google Flight «παρακολούθηση τιμών» (πάνω αριστερά) μπορεί να σε βοηθήσει να παρακολουθείς τις προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια.

Για τα καλύτερα θέματα του VICE Greece, γραφτείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter μας.

Περισσότερα από το VICE

Θα Tιμωρηθούν Ποτέ οι Αστυνομικοί στην Ελλάδα για τους Ξυλοδαρμούς Κρατουμένων;

Τα Πράγματα Ζορίζουν – Προειδοποιητικά Πυρά σε Τουρκικό Ελικόπτερο Πάνω από το Αιγαίο

Ένα Ταξίδι στην Παρατημένη «Σίλικον Βάλεϊ» της Αθήνας

Ακολουθήστε το VICE στο Twitter, Facebook και Instagram.


Πηγή
Melissa Locker