Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις | Δείτε ποια Κυριακή θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα!

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις | Δείτε ποια Κυριακή θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα!

Μπορείτε πλέον να ξεχυθείτε ελεύθερα στα καταστήματα, αφού οι θερινές εκπτώσεις είναι γεγονός. Από σήμερα μέχρι και 31 Αυγούστου, θα μπορείτε να βρείτε προϊόντα σε πολύ καλές τιμές.

Παράλληλα, την Κυριακή 15 Ιουλίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως και τις 18:00.

Ωστόσο, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις μπορεί να είναι μια «ανάσα» για τους καταναλωτές, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και για τους εμπόρους. Διότι ο τζίρος δεν είναι τόσο ικανοποιητικός σε σύγκριση με χρονιές πριν την κρίση, ενώ αν συνυπολογίσουμε τον βραχνά που λέγεται «φορολογία», τότε σίγουρα οι αγορές δεν είναι προταιρεότητα των καταναλωτών.

«Οι φετινές θερινές εκπτώσεις ελπίζουμε να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην αγορά» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Τονίζει επιπλέον πως «η πρόβλεψη της ΕΣΕΕ του τζίρου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2018 στηρίζεται στη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του έτους που σε σύγκριση με το 2017 παρουσιάζει οριακή αύξηση +0,65%. Το κλίμα στον εμπορικό κόσμο είναι ανάμικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου αλλά και έντονο προβληματισμό καθώς, οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται σε περιβάλλον αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων όλων των καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι αγορές να μπαίνουν σε «δεύτερη μοίρα».

Στη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

«Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …% έως …%»)».

Άντε, και καλά ψώνια!

The post Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις | Δείτε ποια Κυριακή θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα! appeared first on Neopolis.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Neopolis Team