Ο Μπράιαν Μόλκο των Placebo για την κατάθλιψη: «Είναι μια ασθένεια όπως κάθε άλλη»

Ο Μπράιαν Μόλκο των Placebo για την κατάθλιψη: «Είναι μια ασθένεια όπως κάθε άλλη»

Ο μπροστάρης και τραγουδιστής των Placebo Μπράιαν Μόλκο, ο οποίος έχει παραδεχθεί δημόσια τη μάχη του με την κατάθλιψη, τόνισε ότι πρέπει να απαλείψουμε το στίγμα που περιβάλλει τη συζήτηση για την ψυχική υγεία. Στο πλαίσιο των 20 χρόνων από τη σύστασή του, το βρετανικό συγκρότημα της alternative rock διοργανώνει online δημοπρασία σπάνιων αναμνηστικών και μιας σειράς προσωπικών αντικειμένων. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ίδρυμα «The Mercy Center», το οποίο προσφέρει στέγη σε μη προνομιούχα παιδιά, στη Μπανγκόνγκ, καθώς και στην οργάνωση CALM (Εκστρατεία κατά της ζωής με αίσθημα δυστυχίας), η οποία υλοποιεί δράσεις στη Βρετανία για την πρόληψη της ανδρικής αυτοκτονίας.

«Στηρίζουμε την οργάνωση CALM, την εκστρατεία ενάντια στη ζωή με αίσθημα δυστυχίας. Η οργάνωση προσπαθεί να ενημερώσει για τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονίας νέων ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ποσοστά είναι πραγματικά πολύ υψηλά. Πρέπει να αφαιρέσουμε το στίγμα που περιβάλλει την κατάθλιψη και ένας από τους στόχους τους των ανθρώπων της οργάνωσης είναι να πείσουν περισσότερους άντρες, ώστε να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους αντί να κρατούν τα πάντα μέσα τους, να κλείνονται στον εαυτό τους – και τελικά να έχουν τραγικό τέλος», δήλωσε ο Μόλκο. 

Για να καταπολεμηθεί το στίγμα που περιβάλλει την κατάθλιψη, πρέπει να είμαστε περισσότερο ανοιχτοί στο να ακούμε, όπως επίσης και στο να μιλάμε.

«Η CALM, είναι μία οργάνωση πολύ κοντά στην καρδιά μου, επειδή η κατάθλιψη είναι μία κατάσταση, από την οποία υποφέρω και εγώ. […] Υπάρχουν διάφορες μορφές βοήθειας εκεί έξω […] Είναι μια ασθένεια όπως κάθε άλλη. Η κατάθλιψη και ο εθισμός αναγνωρίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ασθένειες. Αν κάποιος είχε σκλήρυνση κατά πλάκας ή καρκίνο, θα το ακούγατε. Υπάρχει ακόμα στίγμα που συνδέεται με την κατάθλιψη και συγκεκριμένα πολλοί άνδρες αισθάνονται ότι είναι ένα σημάδι αδυναμίας για να μιλήσουν γι’ αυτό. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με την CALM είναι να αφαιρέσουμε αυτό το στίγμα στην κοινωνία», δήλωσε ο τραγουδιστής στο NME.

Οι Placebo έχουν εκφράσει πολλάκις και στο παρελθόν ανάλογα συναισθήματα, ενώ θυμίζουμε ότι νωρίτερα φέτος απέτισαν φόρο τιμής στον φίλο τους, Τσέστερ Μπένινγκτον, τον τραγουδιστή των Linkin Park, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούλιο. 

Κεντρική Εικόνα: 

Ο Μπράιαν Μόλκο των Placebo για την κατάθλιψη: «Είναι μια ασθένεια όπως κάθε άλλη» - Κεντρική Εικόνα


Πηγή
Ρεπορτάζ : rafaellaral