Ο Gordon Ramsay Λέει ότι ο Χώρος της Εστίασης Έχει Πρόβλημα με τη Χρήση Κοκαΐνης

Ο Gordon Ramsay Λέει ότι ο Χώρος της Εστίασης Έχει Πρόβλημα με τη Χρήση Κοκαΐνης

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Munchies.

Όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση, ο Gordon Ramsay συνήθως φωνάζει και βρίζει σεφ των οποίων το μεγαλύτερο έγκλημα ήταν μια μέτρια ομελέτα. Στην τελευταία του εκπομπή όμως, αποπειράται να μιλήσει για μεγαλύτερα προβλήματα – συγκεκριμένα για την εμμονή της βιομηχανίας εστίασης με την άσπρη σκόνη. Όχι, ο Ramsay δεν μιλάει όπως ο επίσης διάσημος συνάδελφός του Jamie Oliver για τη ζάχαρη. Θέλει να μιλήσει για τη διαδεδομένη χρήση κόκας στους εργαζόμενους στον χώρο των εστιατορίων.

Σε μια συνέντευξη στην εκπομπή Radio Times, για την προώθηση του καινούριου του ντοκιμαντέρ στο ITV με τίτλο Gordon Ramsay on Cocaine, ο σεφ είπε ότι η χρήση κόκας είναι το βρόμικο μυστικό της βιομηχανίας. Σημειώνει πως όλες οι τουαλέτες στα εστιατόριά του, εκτός από μία, ήταν θετικές στον έλεγχο για κόκα και θυμάται ιστορίες πελατών που πήγαιναν πιάτα στις τουαλέτες, για να κάνουν γραμμές και ζητούσαν το σουφλέ τους να είναι πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κοκαΐνη. Είναι και αυτός ένας τρόπος να φουσκώσει το σουφλέ.

Διαβάστε ακόμη: Όταν το Mαγαζί που Δουλεύεις Αποδεικνύεται πως Είναι «Βιτρίνα» για Εμπόριο Ναρκωτικών

Πιο σοβαρά, ο Ramsay συζητά τις σημαντικές επιπτώσεις της χρήσης ναρκωτικών στην κουζίνα, αναφέροντας τον θάνατο του αρχισέφ του, David Dempsey, το 2001, μετά από υπερβολική δόση.

Δυστυχώς, δεν είναι κάτι καινούριο όλο αυτό. Σύμφωνα με έρευνα του εργατικού συνδικάτου Unite νωρίτερα μες στη χρονιά, οι πολλές ώρες εργασίας και το στρες που προκαλείται από μια δουλειά στην κουζίνα, επηρεάζουν σημαντικά την ψυχική και σωματική υγεία των σεφ. Σύμφωνα με την έρευνα, 27% των σεφ στρέφονται στο αλκοόλ για να βγάλουν τη βάρδια και το 41% χρησιμοποιεί άλλα διεγερτικά.


[VICE Video] Είναι η Αθήνα το Νέο Βερολίνο;

Παρακολουθήστε όλα τα βίντεo του VICE, μέσω της νέας σελίδας VICE Video Greece στο Facebook.


Ανώνυμα, πολλοί σεφ μιλούνε για το πώς αντιμετωπίζουν τον εθισμό στην κουζίνα και βάρδιες όπου τους βοηθάει λίγο speed.

O Dave Turnball, τοπικό στέλεχος του Unite, είπε ότι η έρευνα του Ramsay για τη χρήση κοκαΐνης στη βιομηχανία εστίασης θα έπρεπε να εξετάσει τους λόγους που οι εργαζόμενοι στρέφονται στη χρήση της εξαρχής. «Οι σεφ καταλήγουν στη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ λόγω των αμείλικτων, τιμωρητικών ωραρίων που πρέπει να δουλεύουν. Δουλεύουν 50-60 ώρες την εβδομάδα και αυτό επηρεάζει τους σεφ στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι υποφέρουν, επειδή οι εργοδότες τους δεν τους επιτρέπουν μια φυσιολογική ισορροπία ζωής/εργασίας».

Αλλά όσο ισχύει η εργασιακή ηθική της υψηλής πίεσης και του «δούλεψε μέχρι να πέσεις κάτω», μάλλον θα συνεχίσει να ισχύει και η κουλτούρα της κοκαΐνης που συνεπάγεται.

Περισσότερα από το VICE

Βγήκε η Πρώτη Ελληνική Διαφήμιση με Πρωταγωνιστές Ένα Γκέι Ζευγάρι

Ο Ψαραντώνης Γελάει Όταν τον Λένε Jimi Hendrix της Λύρας

Τα Φρέσκα Στατιστικά του Pornhub: Στην Άρτα Ψάχνουν για «Big Tits» και στην Κέρκυρα για «Cartoon»

Ακολουθήστε το VICE στο Twitter, Facebook και Instagram.


Πηγή
Daisy Meager