Στον αέρα το εξάμηνο για τους φοιτητές των Οδοντιατρικών σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης!

Στον αέρα το εξάμηνο για τους φοιτητές των Οδοντιατρικών σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης!

Φοιτητές των Οδοντιατρικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους, αφού τα τμήματα δεν λειτούργησαν από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς εξαιτίας της αποχής των καθηγητών.

Οι οδοντίατροι αντιδρούν επειδή, βάσει νόμου, το κράτος ζητά από όσους διαθέτουν οδοντιατρείο εκτός του πανεπιστημίου να καταβάλλουν αναδρομικά το 15% των ακαθάριστων εσόδων τους, Το ζήτημα μάλιστα έφτασε και στο ΣτΕ πριν από περίπου δέκα χρόνια και τελεσιδίκησε πρόσφατα. Σύμφωνα με την απόφαση οι οδοντίατροι θα πρέπει να καταβάλουν αναδρομικά τα χρήματα που δεν είχαν καταβάλει όσο εξεταζόταν η υπόθεση, δηλαδή 10.000 ευρώ.

«Δεν ζητούμε να μην πληρώσουμε αλλά ζητούμε να μας χορηγηθεί δυνατότητα περαίωσης, δηλαδή εξόφλησης για τα αναδρομικά από το 1999, πληρώνοντας 20%, όπως και οι συνάδελφοί μας στο Πανεπιστήμιο (νομικοί, μηχανικοί, γιατροί και λίγοι οδοντίατροι που μετέχουν σε εταιρείες) που προβλέπεται από το νόμο Γαβρόγλου που ψηφίσθηκε τον Αύγουστο» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι οδοντίατροι.

Η αποχή των καθηγητών από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών που βλέπουν το εξάμηνο τους να πηγαίνει χαμένο, αλλά και των γονέων τους οι οποίοι προχώρησαν σε ανώνυμες καταγγελίες που είχαν ως αποτέλεσμα να παραστούν στον εισαγγελέα οι εκπρόσωποι των δύο οδοντιατρικών σχολών.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους οδοντιάτρους να λήξουν την απεργεία και με σχετική ανακοίνωση τόνισε ότι «αδυνατεί να κατανοήσει τον περιορισμό της ακαδημαϊκής εκπαιδευτικής διαδικασίας εξαιτίας μιας διαφωνίας περί του τρόπου φορολόγησης των εσόδων που προέρχονται από εξωπανεπιστημιακά οδοντιατρεία».

«Όπως όλοι οι επαγγελματίες και πολίτες, το ίδιο και οι διδάσκοντες στα Οδοντιατρικά Τμήματα, οφείλουν να είναι συνεπείς με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ακόμη δε περισσότερο όταν συνάδελφοι τους ήταν συνεπέστατοι και δεν έχουν καμία οικονομική εκκρεμότητα», πρόσθεσε.

The post Στον αέρα το εξάμηνο για τους φοιτητές των Οδοντιατρικών σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης! appeared first on Neopolis.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Neopolis Team