Το ήξερες ότι φοιτητής είχε αγοράσει το Google.com για μόλις 12 δολάρια;

Το ήξερες ότι φοιτητής είχε αγοράσει το Google.com για μόλις 12 δολάρια;

Ήταν τόσο εύκολο και τόσο επικό όσο ακούγεται.

Ο Sanmay Ved, φοιτητής στο πανεπιστήμιο Babson της Μασαχουσέτης, τον 2015 έγινε ο ιδιοκτήτης του πιο ισχυρού site σε όλο τον κόσμο, έστω και για λίγο. Ο φοιτητής αγόρασε το domain Google.com όταν διαπίστωσε πως ήταν ελεύθερο, καταβάλλοντας (μόλις) 12 δολάρια για να το αποκτήσει. Όμως ο Ved επέλεξε να μην εκμεταλλευτεί το domain για να κάνει τον εαυτό του πιο διάσημο από τον Kanye West, αλλά να ειδοποιήσει την ομάδα Ασφαλείας της Google ώστε να ακυρωθεί η αγορά του domain στο αμέσως επόμενο λεπτό.

H συνέχεια ήταν ευχάριστα απρόβλεπτη για τον Samay, καθώς η Google του προσέφερε χρηματική ανταμοιβή, μέσω των Google Security Reward Programs, που δίνουν μετρητά σε χρήστες που διαπιστώνουν λάθη σε προϊόντα της Google. Τελικά ο Ved δεν δέχθηκε την αμοιβή και ζήτησε από την Google να την απονέμει στον οργανισμό Act Of Living India.

Η Google ολοκλήρωσε αυτή την όμορφη «συναλλαγή», διπλασιάζοντας την αμοιβή. O Ved που έχει εργαστεί ως Account Strategist στην Google από το 2007 ως το 2012, δήλωσε: «Αγαπάω αυτή την εταιρεία και τις αρχές που υποστηρίζει τόσο πιστά.»

Είμαστε ξεκάθαρα μαζί με τις πολυεθνικές εταιρείες που σε αφήνουν να γίνουν «αρχηγός» τους έστω και για μια ώρα και στο τέλος απαντούν με ένα μεγάλο «ευχαριστώ».


Πηγή
Ρεπορτάζ : Giannis Dimitrellos