«Το θανάσιμο πέρασμα» | Η εξιχνίαση εγκλημάτων δεν ήταν ποτέ τόσο καθηλωτική!

«Το θανάσιμο πέρασμα» | Η εξιχνίαση εγκλημάτων δεν ήταν ποτέ τόσο καθηλωτική!

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το αστυνομικό μυθιστόρημα της δανέζας Lone Theils γοητεύει τόσο χάρη στο μαύρο χιούμορ και τη νοσταλγική διάθεση για τη δεκαετία του 1980 με την οποία είναι ποτισμένο, όσο και στην τολμηρή και συναρπαστική ηρωίδα του.

«Το θανάσιμο πέρασμα» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε ρουφάει σε κάθε σελίδα του χωρίς να το καταλάβεις. Η στρωτή και σταθερή αφήγηση της Lone Theils που σε κάποιες περιπτώσεις κορυφώνει την αγωνία, και σε κάποιες άλλες κρύβει εκπλήξεις που δεν υποψιάζεσαι καν, έκαναν αναπόφευκτα το βιβλίο μπεστ σέλερ και δικαίως.

Υπόθεση:

Η Νόρα Σαν είναι ανταποκρίτρια του δανέζικου περιοδικού Globalt στο Λονδίνο. Η αγορά μιας βαλίτσας από ένα παλαιοπωλείο θα είναι η αρχή μιας πολύ παράξενης ανακάλυψης. Σε αυτή θα βρει διάφορες πολαρόιντ, μεταξύ των οποίων και την φωτογραφία δύο νεαρών κοριτσιών απ΄τη Δανία που εξαφανίστηκαν σε ένα φεριμπότ ταξιδεύοντας προς Αγγλία το 1985. Η δημοσιογραφική της περιέργεια ξυπνά και πριν προλάβει να το συνειδητοποιήσει μπλέκεται σε μία έρευνα με συνεντεύξεις μαρτύρων και συναντήσεις με πρόσωπα απ’το παρελθόν. Η έρευνα θα την φέρει αντιμέτωπη με έναν σίριαλ κίλερ που εκτίει ισόβια κάθειρξη σε βρετανική φυλακή. Η Νόρα θα πλησιάσει στην αλήθεια, η οποία αποδεικνύεται τελικά πολύ επικίνδυνη.

Η ηρωίδα του βιβλίου χαρακτηρίζεται αναμφίβολα από χιούμορ, ευστροφία –χάρη σε αυτή την γλιτώνει– και ευγλωττία. Η καθημερινότητά της μάλιστα είναι συνηθισμένη, γι’αυτό είναι πολύ εύκολο να ταυτιστείς μαζί της ως ένα κομμάτι. Προσωπικές ανησυχίες, γονείς χωρισμένοι, αδερφός με αυτισμό και ένας έρωτας που στην αρχή φαίνεται ανεκπλήρωτος. Παθιασμένη με την δημοσιογραφία, η Νόρα Σαν μπλέκεται σε μια ιστορία που οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν καταφέρει να ξεδιαλύνουν πλήρως. Και παρ’όλο που ο σίριαλ κίλερ βρίσκεται στην φυλακή, υπάρχουν άλλοι που συνεχίζουν το έργο του.

Η εξιχνίαση μιας ιστορίας που κρατάει χρόνια, επέρχεται μετά από πολλές συνεντεύξεις μαρτύρων με τρομερά εύστοχες ερωτήσεις, κάτι που η Lone Theils γνωρίζει πολύ καλά εξαιτίας της επί 16 χρόνια εμπειρίας της στην δημοσιογραφία. Εξού και η γρήγορη πλοκή των γεγονότων!

Χωρίς να θέλω να πω περισσότερα, «Το θανάσιμο πέρασμα» είναι ίσως το πιο έξυπνο βιβλίο που διάβασα τους τελευταίους δύο μήνες και το οποίο μάλιστα θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει ταινία.

ΥΓ. Αν είσαι της δημοσιογραφίας, πρέπει να το διαβάσεις.

The post «Το θανάσιμο πέρασμα» | Η εξιχνίαση εγκλημάτων δεν ήταν ποτέ τόσο καθηλωτική! appeared first on Neopolis.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Neopolis Team