«Το ψυγείο» της Αμπρίλ Θαμόρα στο Θέατρο 104

«Το ψυγείο» της Αμπρίλ Θαμόρα στο Θέατρο 104

Το κρεοπωλείο στο οποίο εργάζονται ο Χουάν και ο Σέλιο γίνεται στόχος ληστών ένα βράδυ Σαββάτου. Έπειτα από διαμάχη με τους ληστές, καταλήγουν οι δυo τους κλειδωμένοι στο ψυγείο. Σε θερμοκρασία κοντά στο μηδέν και με το χρόνο να κυλά αντίστροφα, τα σώματά τους υπόκεινται σε μια θανατηφόρα δοκιμασία. Μια δοκιμασία που διαταράσσει τη μεταξύ τους σχέση αλλά και την ίδια τους την ύπαρξη. 

Ήρθε η στιγμή για να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους. Η απειλή του θανάτου ενισχύει την ανάγκη για μια ύστατη εξομολόγηση. Η ζωή τους ξεδιπλώνεται μπροστά τους και εκείνοι προσπαθούν να την κατανοήσουν, να την αιτιολογήσουν, να την εκφράσουν. Να μιλήσουν για όσα δεν βρήκαν ποτέ το θάρρος να πουν, να ξεγυμνωθούν, να αγκαλιαστούν, να αποδεχτούν, να γίνουν αυτό για το οποίο γεννήθηκαν, άνθρωποι.

Το έργο  «Το ψυγείο» της Αμπρίλ Θαμόρα ανεβαίνει στο θέατρο 104 με τους Μάνθο Καλαντζή και Κωνσταντίνο Λεβαντή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Την μετάφραση κάνουν οι Μαρία Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρης Ψαρράς, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ράνια Νικολούλη. 

Μέσα από αυτό το κείμενο, η συγγραφέας παρουσιάζει το σκληρό κοινωνικό πρόσωπο της σύγχρονης Ευρώπης: ανεργία, μοναξιά, μετανάστευση, έλλειψη επικοινωνίας, τη δυσκολία της καθημερινότητας, τα talent shows, τα ανεκπλήρωτα όνειρα που απομονώνουν και κάνουν τους ανθρώπους να μοιάζουν με θηρία.

Κεντρική Εικόνα: 

«Το ψυγείο» της Αμπρίλ Θαμόρα στο Θέατρο 104 - Κεντρική Εικόνα

Πηγή
Ρεπορτάζ : katerinatheod

Related Post