Το FBI «μπαίνει» στην υπόθεση Γουάινσταϊν

Το FBI «μπαίνει» στην υπόθεση Γουάινσταϊν

Το FBI άρχισε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του χολιγουντιαντού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, με απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παρότι δεν είναι γνωστό αν η εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης προέρχεται κατευθείαν από τον διορισμένο από τον Ντόναλντ Τραμπ υπουργό Τζεφ Σέσιονς, η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί πολιτική, δεδομένης της φιλίας του Γουάινσταϊν με την πολιτική αντίπαλο του Προέδρου των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail.

Το μέτρο αυτό ελήφθη εν μέσω φημών ότι ο Γουάινσταϊν σχεδίαζε να πάει στην Ευρώπη σε ελβετικό κέντρο θεραπείας για σεξουαλικές διαταραχές και προβλήματα συμπεριφοράς, προκαλώντας στις αρχές φόβους για μια επανάληψη μιας κατάστασης όμοιας με του Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος διέφυγε από τις ΗΠΑ για να αποφύγει τη δίωξη.

Ωστόσο, ο 65χρονος κινηματογραφικός παραγωγός φαίνεται πως άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αριζόνα για θεραπεία στο «The Meadows Center». Ο Γουάινσταϊν χρηματοδότησε με μεγάλα ποσά την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον.

Εκείνη δήλωσε σοκαρισμένη από τις κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς που διατυπώθηκαν σε βάρος του μεγιστάνα και είπε πως θα επιστρέψει τα χρήματα. Και η αστυνομία της Νέας Υόρκης διέταξε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του Γουάινσταϊν.

Κεντρική Εικόνα: 

Το FBI «μπαίνει» στην υπόθεση Γουάινσταϊν - Κεντρική Εικόνα


Πηγή
Ρεπορτάζ : aggelosger