Φοιτητικές εκλογές 2018: «Ο κόσμος πρέπει να συμμετάσχει στον φοιτητικό συνδικαλισμό» δηλώσεις από μέλος της ΔΑΠ!

Φοιτητικές εκλογές 2018: «Ο κόσμος πρέπει να συμμετάσχει στον φοιτητικό συνδικαλισμό» δηλώσεις από μέλος της ΔΑΠ!

Δείτε τι δήλωσε ο Φίλιππος από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ των Πολιτικών Μηχανικών!

Ο Φίλιππος το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, μίλησε στο neolaia.gr για τις φοιτητικές εκλογές 2018!

Συνέντευξη: Αλεξάνδρα Κατσαμπίρη

Πώς σου φαίνεται η προσέλευση μέχρι στιγμής;

Έχουν έρθει και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία ένας ικανοποιητικός αριθμός ατόμων. Θεωρούμε ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έρθει μια μεγάλη μερίδα κόσμου να συμμετέχει στις φοιτητικές εκλογές.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει την παράταξή σας;

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ εδώ και χρόνια έχει αποδείξει ότι έχει κάποιες ιδέες, θέσεις και προτάσεις για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, οι οποίες ευνοούν την καθημερινότητα του φοιτητή και το μέλλον των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Τι μήνυμα στέλνετε;

Στέλνουμε το μήνυμα ότι ο κόσμος πρέπει να έρθει, να συμμετέχει στις φοιτητικές εκλογές, να συμμετέχει στον φοιτητικό συνδικαλισμό και να μπορέσει να βοηθήσει κι αυτός με την παρουσία του, με τις ιδέες του, με τις προτάσεις του, με τις δράσεις του και τη συμμετοχή στις φοιτητικές παρατάξεις στην αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων.

Υπάρχει κάποιο ουσιαστικό διακύβευμα στις φετινές φοιτητικές εκλογές;

Πάντα υπάρχει κάποιο διακύβευμα… Φέτος πιστεύω είναι ιδιαίτερες εκλογές ύστερα από το περσινά γεγονότα που έγιναν εδώ στο Πολυτεχνείο, με την κατάσταση της τρομοκρατίας που υπήρξε. Υπάρχει ένα φόβιτρο σε όλους τους φοιτητές, ακόμα και σε αυτούς που έρχονται, αλλά και σε αυτούς που δεν έρχονται λόγω αυτού.

Το μήνυμα που έχουμε να περάσουμε, είναι ότι θέλουμε ένα πανεπιστήμιο, στο οποίο δε θα φοβάται ο φοιτητής να συμμετέχει στις φοιτητικές εκλογές αλλά και γενικότερα να μπαίνει στο πανεπιστήμιό του και να κάνει τα μαθήματά του ή να συνδικαλίζεται στις δράσεις… Και νομίζω είναι πιο έντονη από ποτέ αυτή η ανάγκη!


Πηγή
Ρεπορτάζ : neolaia.gr Team