Ψάχνεσαι αν διέρρευσαν τα δεδομένα σου στο Facebook; Είναι πολύ εύκολο να μάθεις!

Ψάχνεσαι αν διέρρευσαν τα δεδομένα σου στο Facebook; Είναι πολύ εύκολο να μάθεις!

Μετά το σκάνδαλο για διαρροή προσωπικών δεδομένων των 87 εκατ. χρηστών, το Facebook   βρίσκεται στο στόχαστρο με τις μετοχές να πέφτουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι λοιπόν, μετά τη δημόσια συγγνώμη του Mark, το κοινωνικό δίκτυο έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα μια διαδικασία ενημέρωσης εκείνων που έχουν πέσει θύματα διαρροής.

Οι 2.2 δισ. χρήστες του θα λάβουν μια ειδοποίηση με τίτλο «Προστασία των πληροφοριών σας» στην κορυφή της αρχικής σελίδας, η οποία θα συνοδεύεται με ένα link που θα δείχνει στους χρήστες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν και τις πληροφορίες που έχουν μοιραστεί. Εάν οι χρήστες το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να τερματίσουν τις εφαρμογές ξεχωριστά ή να απενεργοποιήσουν πλήρως την πρόσβαση τρίτων σε αυτές.

Στην περίπτωση που κάποιος δει την ειδοποιήση «Αποκλείσαμε αυτόν τον ιστότοπο γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει κάνει κατάχρηση ορισμένων προσωπικών σας πληροφοριών, κοινοποιώντας τες στην εταιρεία Cambridge Analytica», τότε δυστυχώς σημαίνει πως είναι ένας εκ των θυμάτων διαρροής δεδομένων.

Να θυμίσουμε πως τα προσωπικά δεδομένα μοιράστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από την Βρετανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων, η οποία συνεργαζόταν με την ομάδα του Αμερικανού Προέδρου, Donald Trump, το 2016, όπως και με την καμπάνια για το Brexit. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως εμείς δεν πρέπει να ανησυχούμε.

The post Ψάχνεσαι αν διέρρευσαν τα δεδομένα σου στο Facebook; Είναι πολύ εύκολο να μάθεις! appeared first on Neopolis.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Δήμητρα Πραντάλου