Όσα είδαμε και ακούσαμε στο ΦantastiCon (pics & vid)

Όσα είδαμε και ακούσαμε στο ΦantastiCon (pics & vid)

Μερικά χρόνια πριν ήταν ακόμη μια υποκουλτούρα. Άκουγε κάποιος για Φανταστικό και το μυαλό του αυτομάτως πήγαινε και σε σκοτεινά δωμάτια με αντικοινωνικούς τύπους που ασχολιόντουσαν όλη την ώρα με αυτά τα πράγματα. Μετά ήρθε η κινηματογραφική μεταφορά του «Lord of the Rings», οι ταινίες με τους υπερήρωες της Marvel και της DC και βέβαια το «Game of Thrones» και όλα άλλαξαν. 

Σήμερα μπορεί να πας σε ένα συνέδριο για την κουλτούρα του Φανταστικού και να δεις από ενθουσιασμένους εφήβους που έχουν ντυθεί σαν τους αγαπημένους τους ήρωες έως και γονείς με τα παιδιά τους (πολλές φορές ντυμένοι και αυτοί σαν τους αγαπημένους τους ήρωες). Έτσι ακριβώς έγινε και στο φετινό ΦantastiCon που διοργανώθηκε για τρίτη φορά στην Ελληνοαμερικάνικη Ενώση το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου. 

Πέρα από τις εκθέσεις βιβλίων, παιχνιδιών αλλά και χειροποίητων κοσμημάτων που λειτουργούσαν όλες τις ώρες, το φεστιβάλ ήταν γεμάτο από σεμινάρια και διαγωνισμούς συγγραφής. Η λογοτεχνία εξάλλου παίζει βασικό ρόλο στην κουλτούρα του Φανταστικού.  

Το παρών στην διοργάνωση έδωσαν πολλοί νέοι Έλληνες συγγραφείς που υπέγραφαν τα βιβλία τους, ενώ το θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης γέμισε ασφυκτικά κατά την διάρκεια του αφιερώματος στην Ιώαννας Μπουραζοπούλου, μιας από τις πιο αναγνωρισμένες Ελληνίδες συγγραφείς της φανταστικής λογοτεχνίας, η οποία ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης. 

Αυτό όμως που ήταν εμφανές με μια απλή βόλτα στο φεστιβάλ είναι πως αυτό γιορτάζει την δημιουργία. Ζωγράφοι που ασχολούνται με το Φανταστικό, cosplayers που φτιάχνουν τις στολές τους προσέχοντας και την τελευταία λεπτομέρεια, μουσικοί που φτιάχνουν μόνοι τους τα μουσικά τους όργανα. 

Για άλλη μια χρονιά η οδός Μασσαλίας γέμισε με φίλους του ελληνικού Φανταστικού και το Reader.gr βρέθηκε εκεί. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν: 

Κεντρική Εικόνα: 

Όσα είδαμε και ακούσαμε στο ΦantastiCon (pics & vid) - Κεντρική Εικόνα


Πηγή
Ρεπορτάζ : kkets