9 συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να βγάλεις την τέλεια καλοκαιρινή φωτογραφία!

9 συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να βγάλεις την τέλεια καλοκαιρινή φωτογραφία!

Καλοκαίρι και φωτογραφίες πάνε μαζί. Δεν είναι μόνο οι τουρίστες που φωτογραφίζουν ό,τι βρουν μπροστά τους από τοπία και θάλασσες των προορισμών που επισκέπτονται, αλλά ο καθένας θέλει να τραβήξει τις πιο όμορφες φωτογραφίες από τις διακοπές του για να τις δείξει σε φίλους και γνωστούς είτε να τις ανεβάσει στα κοινωνικά δίκτυα.

Αλίμονο σε εκείνους που παριστάνουν τους φωτογράφους και …τραβούν, τραβούν, τραβούν μέχρι να μείνει ευχαριστημένο το εκάστοτε μοντέλο. Για να καταφέρεις να βγάλεις την πιο ιδανική φωτογραφία, όμως, θα χρειαστεί κόπος και φυσικά να αποφύγεις τα πιο συνηθισμένα λάθη.

Το Bright Side δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο όπου υποδεικνύει όλα τα λάθη που πιθανόν κάνεις και δεν καταφέρνεις να βγάλεις την τέλεια καλοκαιρινή φωτογραφία:

#1 ΜΗ βάζεις τα πόδια στην ίδια ευθεία

Γιατί είναι λάθος: Όταν τοποθετείς και τα δύο σου πόδια στην ίδια ευθεία, ουσιαστικά κρύβεις το πραγματικό τους μήκος και τα κάνεις να φαίνονται πιο χοντροκομμένα, καταστρέφοντας τις καλές προδιαγραφές της φωτογραφίας.

Το σωστό: Το ιδανικό είναι το ένα πόδι να είναι πιο πάνω από το άλλο, ώστε να φαίνονται εξίσου και τα δύο.


#2 ΜΗΝ τοποθετείς τα πόδια σου με τα γόνατα να «κοιτάνε» την κάμερα

Γιατί είναι λάθος: Όταν ποζάρεις στην κάμερα με τα γόνατα και γενικότερα τα πόδια σου τυλιγμένα μπροστά από τον κορμό σου, το σώμα σου φαίνεται μικροκαμωμένο και χάνεις αρκετό από το ύψος σου.

Το σωστό: Η ελαφρώς γυρισμένη στάση σώματος με εσένα προς τα πλάγια να ποζάρεις στο φακό είναι ό,τι πρέπει. Τα πόδια σου φαίνονται πιο μακριά και λεπτά και οι καμπύλες σου αναδεικνύονται καλύτερα.


#3 ΜΗΝ τραβάς φωτογραφία από ψηλά

Γιατί είναι λάθος: Η φωτογραφία του προσώπου σου από ψηλά αλλοιώνει τις αναλογίες του, με το λαιμό να εξαφανίζεται και όλα τα χαρακτηριστικά να διογκώνονται.

Το σωστό: Αντιθέτως, η φωτογραφία όπου εσύ ποζάρεις στην κάμερα κι εκείνη είναι στο ίδιο ύψος με το βλέμμα σου είναι η ιδανική. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου θα μείνουν ως έχουν κι ο λαιμός θα φαίνεται κανονικά.


#4 ΜΗΝ πας πολύ κοντά στο νερό

Γιατί είναι λάθος: Αν το πηγούνι σου είναι πολύ κοντά στο νερό, ο λαιμός εξαφανίζεται και πάλι, όπως και οι γωνίες του προσώπου σου.

Το σωστό: Πρέπει να υπάρχει μία ελάχιστη απόσταση 10-15 εκ. από το πηγούνι σου και το νερό. Μ’ αυτόν τον τρόπο όλη η προσοχή θα πηγαίνει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου σου κι ο λαιμός σου θα φαίνεται καθαρά.


#5 ΜΗΝ πέφτεις στα γόνατα

Γιατί είναι λάθος: Αυτή η πόζα μπορεί να κάνει τη μέση σου να εξαφανιστεί, αλλά και να μεγαλώσει τα γόνατα και τα πόδια σου. Είναι μία πολύ κακή στάση και δείχνει εντελώς αφύσικη.

Το σωστό: Κάθισε και γύρισε και πάλι κάπως πλάγια προς την κάμερα ώστε να σχηματιστούν όμορφα όλες σου οι καμπύλες και να φανούν στην κάμερα τα σημεία του σώματός σου, καλοσχηματισμένα .


#6 ΜΗΝ στέκεσαι με τα πόδια ανοιχτά

Γιατί είναι λάθος: Τα γόνατα εξαφανίζονται και το σώμα παίρνει μία απειλητική κι άχαρη στάση. Ειδικά μία κοπέλα αν σταθεί έτσι θα μοιάζει με τον Γιαγκούλα.

Το σωστό: Η κλασική πόζα στα πλάγια με το ένα πόδι ελαφρώς μπροστά από το άλλο και τα δάχτυλα στις μύτες, είναι ιδανική. Τα πόδια φαίνονται ατελείωτα άρα προσδίδεται ύψος, ενώ οι καμπύλες αναδεικνύονται υπέροχα.


#7 ΜΗΝ είσαι μονίμως καθιστή

Γιατί είναι λάθος: Λίγο κόσμο κολακεύουν οι φωτογραφίες αυτού του είδους. Με το να είσαι συνεχώς καθιστή, εκτός από το ότι είναι μια βαρετή πόζα, κρύβεις και τα πάντα από τη μέση και κάτω. Δε σε συμφέρει.

Το σωστό: Αν θες τόσο πολύ να κάθεσαι, προτίμησε να καθίσεις πλάγια, να σταυρώσεις ελαφρά τα πόδια σου και να στηρίζεσαι πάνω στο ένα σου χέρι. Θα φαίνεσαι πιο κομψή και elegant.


#8 MHN παίρνεις αραχτή στάση

Γιατί είναι λάθος: Γενικά μην στηρίζεσαι πάνω σε αντικείμενα. Το να βάλεις το χέρι σου πίσω από το κεφάλι σου για στήριξη είναι κακή επιλογή. Θα σε κάνει να φαίνεσαι κουρασμένη και θα βαρύνει τη φωτογραφία.

Το σωστό: Πάρε μία ελαφρώς καθιστή στάση όπου θα στηρίζεσαι πάνω στο ένα σου χέρι, ενώ ταυτόχρονα θα κοιτάζεις στην κάμερα.


#9 ΜΗΝ καμπουριάζεις

Γιατί είναι λάθος: Με το να καμπουριάζεις, δημιουργείς κοιλιά από εκεί που δεν υπάρχει, εξαφανίζεις το λαιμό σου και γενικά η στάση δε σε βοηθάει καθόλου.

Το σωστό: Κορδώσου όσο περισσότερο μπορείς. Ίσιωσε την πλάτη σου, σήκωσε το κεφάλι σου προς τα πάνω σα να καμαρώνεις για κάτι και η τέλεια φωτογραφία θα σου ανήκει.

+1 Bonus

Στην τελική, όποια πόζα κι αν πάρεις, από όποια οπτική και γωνία, αν δε βάλεις και συναίσθημα ή διάθεση στη φωτογραφία δε θα προκύψει κάτι καλό. Χρησιμοποίησε την καλή σου διάθεση, τον αυθορμητισμό και το χαμόγελό σου και θα έχεις να καμαρώνεις για την πιο όμορφη φωτογραφική λήψη.

 

The post 9 συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να βγάλεις την τέλεια καλοκαιρινή φωτογραφία! appeared first on Neopolis.


Πηγή
Ρεπορτάζ : Θεώνη Σταματοπούλου