Η Ρόμα προσφέρει χρήματα για την ανάρρωση φιλάθλου της Λίβερπουλ που τραυματίστηκε στο μεταξύ τους ματς

Η Ρόμα προσφέρει χρήματα για την ανάρρωση φιλάθλου της Λίβερπουλ που τραυματίστηκε στο μεταξύ τους ματς

Σύλλογοι και πιο ειδικά άνθρωποι του αθλητισμού προσφέρουν σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και αυτή τη φορά η Ρόμα τράβηξε τα βλέμματα πάνω της για κίνηση συμπαράστασης.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση των «τζιαλορόσι» θα προσφέρει 150.000 ευρώ για τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αποκατάστασης ενός φιλάθλου της Λίβερπουλ. Ο τελευταίος τραυματίστηκε σε επεισόδια έξω από το «Άνφιλντ» τον περασμένο Απρίλιο, πριν από τον αγώνα των δύο ομάδων για το Champions League, τότε που οπαδοί της Ρόμα είχαν κάνει επεισόδια.

Σ’ αυτές τις συγκρούσεις ο 53χρονος ιρλανδός φίλαθλος Σον Κοξ, τραυματίστηκε στο κεφάλι από τους οπαδούς της της ιταλικής ομάδας και έχει υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος της «αιώνιας» πόλης, η Ρόμα ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ποσό 100.000 ευρώ, ενώ ο πρόεδρός της Τζιμ Παλότα, θα δώσει άλλα 50.000 ευρώ.

Ο σύλλογος της Serie A συμφώνησε να συνεργαστεί με τη σύζυγο του Κοξ, Μαρτίνα, για περαιτέρω πρωτοβουλίες συγκέντρωσης κεφαλαίων, ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες δαπάνες για την ανάρρωσή του.

«Αυτό που συνέβη με τον Σον Κοξ δεν θα πρέπει ποτέ να συμβεί σε κανέναν άνθρωπο που παρευρίσκεται σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου», δήλωσε ο πρόεδρός της Ρόμα Τζιμ Παλότα στην ιστοσελίδα του συλλόγου και πρόσθεσε: «Οι σκέψεις μας από την πρώτη ημέρα του συμβάντος είναι στον Σον, στην Μαρτίνα και σε όλη την οικογένειά τους. Όλοι ελπίζουμε ότι ο Σον θα έχει την όσο το δυνατόν καλύτερη ανάρρωση».

Να θυμίσουμε ότι για τα παραπάνω γεγονότα ο 21χρονος οπαδός της Ρόμα Φιλίπο Λομπάρντι δεν βρέθηκε ένοχος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στον οπαδό της Λίβερπουλ, Σιν Κοξ, αλλά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Ο συγκεκριμένος τελούσε υπό κράτηση από τον Απρίλιο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κρίθηκε αθώος γι’ αυτό. Ο νεαρός ιταλός οπαδός παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι συμμετείχε στα επεισόδια με φιλάθλους της Λίβερπουλ και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Ο Λομπάρντι υποστήριξε ότι άρχισε να χτυπάει με τη ζώνη του, προκειμένου να προστατευτεί από τους οπαδούς της βρετανικής ομάδας.

Σύμφωνα με τον δικαστή στο Πρέστον, Μαρκ Μπράουν, άλλος άνδρας, που αναφέρεται ως «Ν40», είναι υπεύθυνος για το χτύπημα στον Κοξ.


Πηγή

Τελευταία Άρθρα Κατηγορίας