Η Euroleague επανέφερε τα πρόστιμα στον Γιαννακόπουλο – Κατέθεσε αγωγή η ΚΑΕ Ολυμπιακός

Η Euroleague επανέφερε τα πρόστιμα στον Γιαννακόπουλο – Κατέθεσε αγωγή η ΚΑΕ Ολυμπιακός

Η Euroleague επανέφερε όλα τα πρόστιμα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ύψους 440.000 ευρώ (410+30 για όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό), χωρίς να του επιβάλει ποινή απαγόρευσης εισόδου, ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν κυρώσεις για τον Παναθηναϊκό. Ξεκινάει έρευνα για την κατηγορία δωροδοκίας. Την ίδια ώρα, αγωγή με αφορμή την τοποθέτηση του ιδιοκτήτη των «πράσινων» στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν στο ΟΑΚΑ (Euroleague) κατέθεσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή μετά τα όσα έγιναν στο… τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό άνοιξε νέα πειθαρχική έρευνα, κατά του ισχυρού άνδρα του «τριφυλλιού». Θυμίζουμε πως νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι η Euroleague είχε «παγώσει» όλα τα πρόστιμα και τις ποινές απαγόρευσης εισόδου στον Γιαννακόπουλο, αλλά πλέον μέρος αυτών άλλαξε.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση επέλεξε να επαναφέρει όλα τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον Γιαννακόπουλο (410.000 ευρώ) και να του επιβάλει επιπλέον πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, για όσα έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό και γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα. Έτσι, το συνολικό ποσό που θα κληθεί να πληρώσει είναι 440.000 ευρώ.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειώσουμε πως αυτή τη φορά η Euroleague δεν τιμώρησε τον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ με ποινή απαγόρευσης εισόδου από τα γήπεδα. Στη σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, τονίζεται πως οι εν λόγω ποινές δεν θα επανέλθουν σε αυτή τη φάση, όμως θα είναι… stand by για πιθανή ενεργοποίησή τους μελλοντικά.

Μία σημαντική εξέλιξη που προκύπτει από την ανακοίνωση της τιμωρίας έχει να κάνει με το χαμηλό πρόστιμο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (2.500 ευρώ). Η στήλη «Slam Dunk» του SDNA σας είχε ενημερώσει πως δεν υπάρχει περίπτωση να «πέσει» βαριά τιμωρία στο «τριφύλλι», ούτε τίθεται θέμα αποβολής της ομάδας από τη διοργάνωση.

Τέλος, επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 3.500 ευρώ στους πρωταθλητές Ελλάδας για τη συμπεριφορά των ατόμων στις θέσει δίπλα στο παρκέ.

Οι Πειραιώτες είχαν στείλει επιστολή στον εκτελεστικό διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου και ζητούσαν επαναφορά των ποινών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Να θυμίσουμε ότι η Ένωση διαιτητών της Euroleague είχε καταφερθεί εναντίον του ιδιοκτήτη των «πράσινων», ενώ υπήρξε επίσημη καταγγελία του Ολυμπιακού στον αθλητικό δικαστή της διοργανώτριας αρχής. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά, κάτι που τελικά το έπραξαν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της τιμωρίας:

«Ο Αθλητικός Δικαστής της Euroleague τιμώρησε με πρόστιμο 30.000 ευρώ για τις δηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια του ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, για την 6η αγωνιστική της Regular Season.

Οι παραβιάσεις αφορούσαν δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για προσβολή και πράξεις που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς ένας μέλος των διαιτητών αλλά και σχόλια που αναπαράχθηκαν σε διάφορα ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδας, προκαλώντας ζημιά στην εικόνα του διαγωνισμού.

Ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού, το πνεύμα της αθωότητας και της καλής αθλητικής συμπεριφοράς με τις αναφερόμενες δηλώσεις, επισημαίνοντας στο ψήφισμα ότι ο κ. Γιαννακόπουλος επωφελείται από αναστολή κυρώσεων την οποία παραβίασε, μαζί με την δέσμευση να συμπεριφέρεται σωστά. Αυτό έκανε την στάση του ακόμα πιο καταδικαστέα.

Συνεπώς, η Euroleague αποφάσισε να επαναφέρει τα παρακάτω πρόστιμα από την περσινή σεζόν, τα οποία και “πάγωσαν” τον περασμένο Οκτώβριο:

-160.000 ευρώ για δημόσιες τοποθετήσεις, που έγιναν από τον κύριο Γιαννακόπουλο στις 9 και στις 16 του περασμένου Απριλίου.

-250.000 ευρώ για δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στις 20 του περασμένου Απριλίου.

Η ποινή που απαγορεύει στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο να παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια της Euroleague παραμένει σε αναστολή, αν και θα επανέλθει σε περίπτωση οποιασδήποτε περαιτέρω παράβασης.

Επιπλέον, ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ στον Παναθηναϊκό για τη χρήση δεικτών λέιζερ και € 3.500 για τη συμπεριφορά των ατόμων στις θέσει δίπλα στο παρκέ (σύμφωνα με το άρθρο 29.2.ε και ζ του Πειθαρχικού Κώδικα αντίστοιχα), στο ίδιο παιχνίδι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Επίσης, έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και θα διεξαχθεί έρευνα από τον Πειθαρχικό Δικαστή σχετικά με τη δήλωση μετά το παιχνίδι που εμφανίζεται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και επηρεάζουν την εικόνα του διαγωνισμού και των ομάδων».

****
Την ίδια ώρα είχαμε νέο επεισόδιο στις σχέσεις του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Μετά από όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν στο ΟΑΚΑ, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, «για την αποκατάσταση της ζημίας που υποστήκαμε λόγω της παράνομης συμπεριφοράς των παραπάνω συκοφαντών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Σε συνέχεια της δυσφημιστικής από 09.11.2018 επίσημης τοποθέτησης του Δ. Γιαννακόπουλου και της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός προχώρησε στην κατάθεση αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την αποκατάσταση της ζημίας που υποστήκαμε λόγω της παράνομης συμπεριφοράς των παραπάνω συκοφαντών».

Πηγή: sdna.gr


Πηγή

Τελευταία Άρθρα Κατηγορίας