Θρύλος σε «ρηχά» επίπεδα συνοχής

Online 23:46 7/7

ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΒΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τα αρνητικά στοιχεία υπερίσχυσαν των θετικών. Αν το προτιμάτε, τα σημεία προβληματισμού είναι σαφώς περισσότερα απ όσα κράτησαν ως θετικά στον ΑΠΟΕΛ.

Κάτι που αποτελεί διαπίστωση των πλείστων στον σύλλογο, κάνοντας το… ταμείο της παραμονής στην Πολωνία, γι αυτό και η χθεσινή συνάντηση με τον προπονητή και τον διευθυντή ποδοσφαίρου. Τα φιλικά ματς αποδείχθηκαν ιδιαίτερα διδαχτικά για τον Ντομίνγκος Πασιένσια, ο οποίος γενικώς έδειξε πως ψάχνει και ψάχνεται.

Το ρόστερ έχει βάθος, αλλά επί της παρούσης βρίσκεται σε “ρηχά» επίπεδα συνοχής, κάτι που έγινε πιο “ορατό» στα ματς με τη Λέχια Γκντανσκ (1-4) και τη Λεχ Πόζναν (0-3). Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν εγκλωβισμένοι και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Γεγονός που διηύρυνε την ανησυχία όσον αφορά στην πρώτη επίσημη “εξέταση» στις 14 Ιουλίου με τη Βάρνταρ. Μπορεί να υπάρχει βασικός κορμός, αλλά οι πάρα πολλές αλλαγές έδωσαν τροφή για να προκύψουν ποικίλες αντιδράσεις.

Εν ολίγοις, αναδύθηκαν αρκετά ζητήματα αναφορικά με την ετοιμότητα της ομάδας. Η αδυναμία στην ανάπτυξη και τα λάθη στην άμυνα ήλθαν να προστεθούν στην εν εξελίξει διαδικασία “παντρέματος» των παλιών και των νέων παικτών.

Τα άνωθεν και πάρα πολλά άλλα (όπως το θέμα των τερματοφυλάκων) αποτέλεσαν και αποτελούν πηγή προβληματισμού στον ΑΠΟΕΛ και βεβαίως, σημείο τριβής για τον Πασιένσια. Ο Πορτογάλος ασφαλώς δεν είναι χθεσινός στον χώρο της προπονητικής. Αναγνωρίζει πως υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Οι αριθμοί (σε άμυνα και επίθεση) των φιλικών δεν κολακεύουν, εξάλλου, τον ΑΠΟΕΛ. Στέλνουν το μήνυμα στον Πασιένσια πως πρέπει ν αλλάξουν κάποια πράγματα στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον πρώτο επίσημο αγώνα, στον οποίο διακυβεύονται πάρα πολλά.

Related Post