Παρενέβη εισαγγελέας για τα δημοσιεύματα με τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ

Παρενέβη εισαγγελέας για τα δημοσιεύματα με τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ

Την παρέμβαση Eισαγγελέα πυροδότησαν δημοσιεύματα αναφορικά με τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. 

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών και την αν τιπαράθεσή του με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κατά το Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης.

Έτσι, στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μπαίνει η διαρροή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών. Η έρευνα ανατέθηκε στην κρατική ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων. Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσιoποίηση σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ πληροφοριών που περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελο που μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.  Όπως αναφέρεται υπήρχαν πληροφορίες για τη διάθεση των κονδυλίων σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια, αλλά και τη στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών. Ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν τη διαρροή εξέδωσαν τόσο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής.


Πηγή